dalomstar.se

0737542142

Kennel i hjärtat av Dalarna

Säter

Vi är en nystartad kennel i hjärtat av Dalarna som har som mål att avla fram rastypiska, friska individer med god mentalitet.

Dalomstar kennel är belagd i Säter som är ett litet samhälle i Dalarna.

Vi föder upp hundar av rasen keeshond i liten skala i hemmiljö.

Jag som driver denna kennel heter Linda och har, tillsammans med min sambo, fem stycken keeshonds, tre hanar och två tikar, samt två katter. Jag har i hela mitt liv haft ett stort djurintresse och förutom djuren hemma så träffar jag mycket djur i mitt yrke som Legitimerad Djursjukskötare.

Är du intresserad av rasen, önskar skaffa valp eller bara vill hälsa på och se vad det är för typ av hundar så tveka inte på att höra av dig.

Keeshond

Vill du ha en hund som kan följa med på allt, vandra mil, gå vänstervarv i utställningsringen, hoppa hinder på agilitybanan, spåra viltspår, mm och samtidigt kunna ligga på soffan en dag eller leka med barnen? Då kan keeshond vara en ras för dig. Keeshond är en alarmerande sällskapshund i medelstorlek som passar perfekt både för sällskap och för olika typer av hundsport. Keeshonden är lättlärd, har låg jaktlust och är mycket tillgiven sin ägare. Att gilla pälsvård är ett måste då keeshonden har en yvig, vacker dubbelpäls som kräver en del pälsvård.

Du kan läsa mer om rasen på keeshondringen hemsida samt på svenska kennelklubbens hemsida.

  • Att köpa hund https://www.skk.se/kopahund

  • Rasstandard https://www.skk.se/globalassets/dokument/rasstandarder/standard-tysk-spets-fci97.pdf

  • Keeshondringen http://www.keeshondringen.se/